Bolus 'Houdt Braef Stant'

Geplaatst op, 01-12-2013HBS staat voor Houdt Braef Stant, de in 1893 opgerichte voetbal & cricketvereniging uit Den Haag. Een fraaie club met een evenzo fraaie historie. In de confrontaties tegen deze club heeft VVSB het altijd lastig. Zo ook vandaag, een wedstrijd waarin Raimond Duivenvoorde (de Bolus) een hoofdrol voor zich opeist. Fraaie reddingen op cruciale momenten houden het reserve elftal op de been! VVSB 2 toont zich uiterst effectief en keert, enigszins geflatteerd, maar met een 3 – 0 overwinning huiswaarts. Het kwartje valt eindelijk de goede kant op! “We spelen nu eens niet voor de complimenten, maar voor de zeer noodzakelijke drie punten.”  

Opstelling: Raimond Duivenvoorde, Tim Wijnands, Steef Kraaijvanger, Jelle Vleugel, Jelmer Vijlbrief, Chris Kokkelkoren, Ramon Hoek, Stefan Immerzeel (65e min. Bart van Eeden), Calvin Koster, Walter v/d Berg (47e min. Rick Koeckhoven) en Mike Koenders (83e min. Menno de Jong).
Bank: Vincent de Zwart, Jos Duindam en Daan Oostdam.

VVSB start vlijmscherp. Binnen twee minuten ligt het leer al achter de verbouwereerde doelman van HBS. Een diepe bal van achteruit wordt door Calvin op waarde geschat en zijn 1 op 1 inzet is direct ‘kassa’. Toch breekt er vervolgens een periode van ‘sturing’ aan. Vooral via hun linkerflank komt HBS gevaarlijk door. Van die kant volgen een aantal gevaarlijke voorzetten die op een haar, door inlopende spelers worden gemist of is het Raimond die de angel er nog net op tijd weet uit te halen. Na 20 minuten volgt een periode van meer rust in het spel en in de 24e minuut is het Mike Koenders die over de linkerflank doorkomt. Zijn voorzet wordt geblokt en Ramon weet de bal ter hoogte van de achterlijn nog binnen te houden. Het moet als voorzet bedoelt zijn, maar zijn fraaie omhaal ploft tot ieders verbazing bij de tweede paal binnen. In de 35e minuut weer een prima dieptebal van achteruit op de sprintende Chris Kokkelkoren. Zijn inzet ketst op de paal af! Een minuut later voorkomt Raimond de aansluitingstreffer door een vliegend schot over de lat tot corner te verwerken. Het is altijd lekker een goal vlak voor rust, maar het is weer Raimond die op met een fantastische reflex op de doellijn redding brengt. We halen de thee op 2 – 0.

HBS komt getergd de kleedkamer uit en zet extra druk op de verdediging van VVSB. Voetballend komt VVSB er maar moeizaam uit en het heeft er alle schijn van dat kort na de rust de aansluiting volgt. Een vliegend afstandsschot richting kruising heeft er alle schijn van in de kruising te verdwijnen, maar het is een eveneens ‘vliegende’ Bolus die de bal tot corner verwerkt. Kort daarop is er weer een katachtige redding van Raimond nodig om de aansluiting te voorkomen. Op onnavolgbare wijze weet hij ook deze inzet tot corner te verwerken. Het duurde tot rond de 75e minuut alvorens VVSB goed op de helft van HBS verschijnt. Mike Koenders zet druk op een verdediger die zich volledig verslikt in het controleren van de bal. Mike verovert de bal en speelt Calvin Koster in. Zijn eerste inzet wordt nog gepareerd, maar uit de rebound werkt Calvin alsnog binnen. Het enige nadeel van Raimond is, dat hij niet tot zes kan tellen en dus volgt er in de 79e minuut een indirecte vrije trap in de zestien. De vrije trap gaat niet door de muur en via Rick verdwijnt de bal tot corner. Er volgen nog een aantal sterke momenten van Raimond. VVSB 2 heeft met een leeuwenhart gevoetbald, maar zonder ook maar iemand tekort te doen? In werkelijkheid is dit ook de realiteit, maar Raimond stak er met kop en schouder bovenuit! Is dit het begin van een goede serie? Tot de winterstop nog twee wedstrijden. Leonidas 2 en rode lantaarndrager UVS 2. Het moet kunnen!

Aanstaande zondag:

VVSB 2 – Leonidas 2

Aanvang: 11.30 uur

Veld 4

Komt u ook?

Aart de Jong

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »