In de hoek waar de klappen vallen

Geplaatst op, 18-11-2013Ook na de wedstrijd tegen Westlandia 2 wordt de loftrompet over het vertoonde spel van VVSB 2 gestoken. Mooie woorden, maar daar schiet VVSB 2 niet veel mee op. Of VVSB wint met 1 - 0 of Westlandia, waren mijn gedachten in de rust! Uiteraard hoop je dat het kwartje eindelijk eens gunstig valt? Helaas verliest VVSB de wedstrijd weer eens vlak voor het eindsignaal. 

Wedstrijden tegen Westlandia zijn altijd enerverende potjes voetbal die op het scherpst van de snede worden uitgevochten. De Naaldwijkers beschikken altijd over goede reserveteams en menig kampioenschap is gevierd met in 2012 nog het laatste kampioenschap.

Opstelling: Raimond Duivenvoorde, Tim Wijnands (70e min. Kevin Duijn), Jos Duindam, Daan Oostdam (88e min. Bart van Eeden), Jelmer Vijlbrief, Michael Schouten, Stefan Immerzeel, Mike Koenders (75e min. Rick Koeckhoven), Calvin Koster, Jelle Vleugel en Chris Kokkelkoren.
Reservebank: Vincent de Zwart en Menno de Jong

Vanaf het begin golft het spel op en neer en VVSB krijgt na een minuut of tien grip op de wedstrijd, omdat de afgesproken organisatie dan goed staat. Toch is er in de 13e minuut een nuttige handsbal nodig om te zorgen, dat een speler van Westlandia vanaf de rechterkant geen vrije doorgang krijgt. Jos Duindam krijgt hiervoor geel voorgeschoteld en de vrije trap die volgt verdwijnt tegen de paal. De rebound wordt naast gewerkt. In de 28e minuut slalomt Jelle Vleugel door een deel van de verdediging en vergeet mijns inziens op een zeer gunstig moment te schieten. Chris Kokkelkoren wordt door tussenkomst van een Naaldwijker niet bereikt. In 31e minuut volgt een prima actie van wederom Jelle Vleugel die plots achter de laatste verdediger komt. Helaas kan Jelle de stuiterende bal niet goed controleren en een verdediger kan zijn ‘doorstomen’ onderscheppen. Zeven minuten later krijgt VVSB een vrije trap net buiten het strafschopgebied toegekend. De goede trap van Chris Kokkelkoren wordt door de keeper overgetikt. 
Onder de dampende thee worden nogmaals de rust de puntjes op de I gezet! Toch komt VVSB niet scherp genoeg de kleedkamer uit of is het Westlandia dat meer druk naar voren zet, om het voetbal uit de VVSB gelederen te halen? In ieder geval moet Raimond Duivenvoorde al in de 47e minuut aan de bak en verwerkt een prima inzet tot corner. De daaruit volgende voorzet wordt net naast gekopt. Het mooiste voetbalmoment speelt zich af in de 50e minuut. De razendsnelle rechtsbuiten zet zijn rapste rush in en vliegt in volle vaart drie VVSB verdedigers en staat in een flits voor Raimond Duivenvoorde. Iedereen telt zijn eind pass, maar de glijdt naast het doel van Raimond.
De 57e minuut is er weer een waarin VVSB goed doorkomt via Stefan Immerzeel, maar zijn voorzet van de rechterkant gaat aan iedereen voorbij. Uit de snelle omschakeling is het weer de razendsnelle rechtsbuiten die er vandoor gaat. Zijn voorzet wordt goed ingekopt, maar Raimond oogt weer scherp. De afgeslagen bal wordt door Joos Duindam in het luchtledige verzonden. In de 69e minuut is het weer de sterk spelende Stefan Immerzeel die aan de rechterkant zijn actie maakt. Zijn meer dan goed voorzet wordt door Calvin Koster op de pantoffel genomen, maar verdwijnt via een Westlandiaan tot corner. Weer een minuut later maakt Tim een overtreding net buiten de zestien. Tim moet er, na deze actie, met een enkelblessure vanaf en wordt goed vervangen door Kevin Duijn. De vrije trap vliegt door de muur, maar de attente Raimond Duivenvoorde onderschept de bal. Mike Koenders wordt en passant vervangen door Rick Koeckhoven. In de 76e minuut volgt er een scrimmage voor het doel van Westlandia. Het is uiteindelijk Stefan Immerzeel die zijn hoofd goed tegen de bal drukt. De keeper is gepasseerd, maar op de doellijn staat de sterk voetballende ‘rasta’ verdediger die de bal op zijn beurt met het hoofd verwerkt. Op het moment dat je het gevoel krijgt dat dit enerverende potje met een brilstand zal eindigen is het de beste aanvaller van Westlandia die op fraaie wijze en met een strakke diagonale schuiver het lot over VVSB velt. Bart van Eeden wordt snel gebracht voor Daan Oostdam en alle ballen worden van achteruit opportunistisch in de zestien gepompt in de hoop dat deze goed zal vallen en dat de gelijkmaker alsnog zal binnenvallen. Bart zit er nog het dichtste bij. De slotakkoorden zijn voor de trainer van Westlandia.
“Dit is de beste ploeg waartegen wij tot nu toe tegen hebben gevoetbald en jullie pakken echt nog veel punten”. Voor wat het waard is!  Komend weekend is VVSB 2 vrij!

Eerstvolgende wedstrijd is weer een finale!
1 december
HBS 2 – VVSB 2
Aanvang: 10.30 uur

Aart de Jong

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »