Voelbare nederlaag

Geplaatst op, 11-11-2013De eerste helft speelt VVSB 2 zeer aantrekkelijk voetbal en dringt Nieuwerkerk 2 voornamelijk op eigen helft terug. In de 5e minuut krijgt VVSB al een penalty toegewezen. Deze wordt door Chris Kokkelkoren helaas gemist. Na deze gemiste kans voel je aan alles en iedereen dat het niet lang kan duren voordat VVSB de ‘roos’ treft. Hoe anders kan het lopen? 

Opstelling:
Raimond Duivenvoorde, Jos Duindam, Menno Ooyendijk, Jelmer Vijlbrief (46e min. Tim Wijnands), Rick Koeckhoven (50e min. Menno de Jong), Chris Kokkelkoren, Bart Duindam, Ramon Hoek (80e min. Luc v/d Burg), Walter v/d Berg en Stijn v/d Slot.

In de wedstrijd tegen Nieuwerkerk moet het dan maar eens gebeuren. Met Menno Ooyendijk, Bart Duindam en youngster Jelmer Vijlbrief begint VVSB 2 vol vertrouwen aan de wedstrijd. Dit straalt het ook aan alle kanten uit. VVSB legt van acquit Nieuwerkerk 2 haar wil op. In de 2e minuut had het al raak kunnen zijn. Uit een prima genomen corner controleert Walter v/d Berg en test de keeper. Deze wat irritant schreeuwerige keeper laat wel zijn kwaliteiten zien. Vakkundig wordt de bal eruit gedoken en richting zijlijn geranseld. De bal gaat in een redelijk hoog tempo rond en er wordt veel zonder bal bewogen. Jelmer Vijlbrief moet na zijn blessure weer speelminuten maken en ontwikkelt een aantal fraaie rushes langs de zijlijn. In de 5e minuut is het goed raak. Na een sprint over zo’n 80 meter beëindigt Jelmer deze met een prima voorzet. Ramon Hoek controleert en schiet tegen een uitgestoken arm aan en een penalty volgt. Helaas mist Chris Kokkelkoren. De keeper ranselt de bal uit de (voor hem) linker benedenhoek. Jammer, maar op dat moment heerst er een gevoel "ach, het komt wel goed". Nieuwerkerk staat met de rug tegen de muur en moet zich met hand en tand verdedigen. Daarbij wordt er flink op de rem getrapt en ook verbaal probeert men op de been te blijven, zoals in het commentaar richting de scheidsrechter. Dat levert hen in zeer korte tijd drie gele kaarten op. De uitstekende goalie van Nieuwerkerk had wat mij betreft ook deze kleur voorgeschoteld mogen krijgen. Het eerste echte gevaar van Nieuwerkerk is er na 40 minuten spelen. Jelle Vleugel leidt op het middenveld balverlies en Stijn v/d Slot moet flink terug verdedigen. Net buiten het strafschopgebied volgt de nuttige overtreding die bestraft wordt met een gele kaart. Vlak voor tijd scoren is altijd lekker! In de 44e minuut wordt Bart Duindam oog in oog met de keeper gebracht. Ook in deze situatie laat de Nieuwerkerkse keeper zijn kwaliteiten zien door ‘te blijven kijken’. Hij pareert. Helaas wordt daarmee de rust niet met een terechte voorsprong gehaald. Jelmer moet zich in de rust helaas laten vervangen. Heeft toch weer wat last gekregen van zijn blessure. Tim Wijnands loopt warm.

De spelers gaan vol vertrouwen de tweede helft in. In de 50e minuut krijgt VVSB een tegenslag te verwerken. Rick Koeckhoven, het loopwonder op het middenveld blijft roerloos liggen. Als dat maar niet ernstig is! Helaas moet ook Ricky er met een blessure af! Menno de Jong wordt gebracht. Twee wissels in zo’n korte tijd binnen een goed draaiend team is misschien teveel van het goede? De overtuiging is niet meer zoals in de eerste helft. Het spel wordt onrustiger en het spel golft meer op en neer en ook Nieuwerkerk gaat er weer in geloven. In de 77e minuut maakt Tim buiten de zestien een overtreding en loopt tegen een gele kaart aan. De daarop volgende- en indraaiende vrije trap wordt door een vrijstaande speler diagonaal bij de tweede paal binnengekopt. Alles wat Nieuwerkerk is veert op! De pijn wordt in de 82e minuut nog eens extra opgevoerd. Weer uit een standaardsituatie wordt de 2 – 0 binnengeschoten. Menno Ooyendijk wordt naar voren gedirigeerd en de opportunistische lange bal wordt gehanteerd. Dit levert twee minuten later al succes op. Menno frommelt de bal uit een mêlee van spelers voor de voeten van Stijn v/d Slot. De anschluss! Het geloof op een beter resultaat is weer voelbaar! De laatste minuten is het voor Nieuwerkerk ‘vrouw en kinderen eerst’ en de zeer zwaar bevochten drie punten blijven in Nieuwerkerk aan den IJssel! “Gestolen punten”, aldus een oud leider van Nieuwerkerk!

Aanstaande zondag wacht VVSB 2 de nummer 3 van de ranglijst.
VVSB 2 – Westlandia 2
Aanvang: 11.30 uur
Veld 4!
Komt u ook aanmoedigen? VVSB 2 kan op dit moment wel een steuntje in de rug gebruiken.

Aart de Jong

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »