Jaap Aartman breekt enkel

Geplaatst op, 04-11-2013In de 20e minuut van de eerste helft, in de wedstrijd tegen Excelsior '20, moet Jaap Aartman met een flinke enkelblessure het speelveld verlaten. Vandaag, en na nader onderzoek, blijkt dat hij zijn enkel gebroken heeft. Volgende week gaat Jaap onder het mes. De rest van het seizoen kunnen we helaas geen beroep meer op hem doen! Jaap, namens de selectie en het begeleidingsteam heel veel sterkte!

VVSB 2 – Excelsior ’20 

Opstelling:
Raimond Duivenvoorde, Jaap Aartman (25e min. Tim Wijnands), Daan Oostdam, Jelle Vleugel, Jos Duindam, Michael Schouten, Stefan Immerzeel (65e min. Rick Koeckhoven), Walter van de Berg, Calvin Koster, Chris Kokkelkoren, Mike Koenders.
Reserve: Jim van Eeden.

Na de 2 – 2 tegen RKAVV 2 van vorige week zondag, wordt ook de thuiswedstrijd tegen Excelsior ’20 na 97 minuten op eenzelfde stand afgesloten. Was er vorige week nog sprake van een ‘tekort’? Wanneer keeper Raimond Duivenvoorde in de 96e minuut niet zo scherp zou zijn geweest dan had zich het SJC scenario voltrokken! Met 2 – 2 kan men leven.
Het spel is erg rommelig. VVSB leidt teveel onnodig balverlies en Excelsior hanteert veelal de lange bal! Met hardwerkende voorhoedespelers wordt er erg veel druk op de achterste linie van VVSB gelegd. Het mag dan ook niet vreemd zijn dat Daan in de 12e minuut weer flink op de rem moet trappen en daarmee tegen zijn vierde gele kaart aanloopt en dus volgt schorsing. Werkelijk uit het niets valt de 1 – 0. In de 14e minuut moet Mike Koenders gedacht hebben ‘ik ga de keeper maar eens lekker testen’. Zijn afstandsschot stuitert net voor de 'strekkende' keeper en laat hem kansloos.In de 19e minuut staat Excelsior alweer op gelijke hoogte. Op een bal door het centrum komt Raimond Duivenvoorde overtuigend uit de goal en eist verbaal de bal al op. Gelijktijdig met een tegenstander ontfermt hij zich over de bal en de Excelsior speler gaat gestrekt! Penalty oordeelt de scheidsrechter en Raimond krijgt de gele kaart voorgeschoteld. Direct na de daarop volgende aftrap pikt Excelsior de bal op en staat er plots een speler weer oog in oog met Raimond. Deze rond af! Grensrechter Leo vlagt en heeft iets geconstateerd. Stoïcijns als hij is blijft hij staan. De scheidsrechter komt even poolshoogte nemen en er volgt een gesprek. Doelpunt wordt afgekeurd, omdat de bewuste speler de bal in een buitenspelsituatie heeft aangenomen. In de bewuste 20e minuut volgt de zware enkelblessure van Jaap Aartman. Tim valt goed in, maar loopt in de 39e minuut tegen een terechte gele kaart aan. Om nu te zeggen dat men scherp de kleedkamer uitkomt? Niet bepaald! In de 46e minuut is het direct raak, omdat er op het middenveld niet resoluut gehandeld wordt. Een wel scherpe zwart/wit gestreepte snelt op Raimond af en de 1 – 2 ligt in het mandje! Vier minuten later staan we weer langszij!


Tim Wijnands zet vanaf zijn linksback positie goed door en verstuurd op de helft van Excelsior '20 een perfecte voorzet richting tweede paal. Stefan Immerzeel knikt tegendraads en zeer fraai binnen. (zie foto’s). Mike Koenders herhaalt de actie van Tim en het is weer Stefan Immerzeel die er goed bij zit. Ditmaal glijdt hij de bal net naast de goal. Het lijkt een kwestie van geduld, want VVSB is bovenliggend. Een fraai aangesneden vrije trap van Walter van de Berg in de 59e minuut draait richting goal en voordat de keeper kan ingrijpen is het Daan Oostdam die binnenkopt. Buitenspel? In de 65e minuut weer zo’n fraaie trap van Walter. Via via beland deze bal tegen de lat. Er volgen nog een aantal hachelijke momenten voor de Excelsior goal, maar de bal wil er niet in. Door de vele blessures wordt flink wat blessuretijd bijgeteld. Ook Excelsior loert op die een of twee mogelijkheden. In de 96e minuut zou de wedstrijd zomaar zeer pijnlijk afgelopen kunnen zijn!  Raimond Duivenvoorde verwerkt een schot ter hoogte eerste paal goed tot corner. De corner had ook zomaar binnen kunnen vallen. Via de paal ketst de bal weer het speelveld in. De scheidsrechter fluit af en een ieder kan vrede hebben met dit gelijke spel! 
Aanstaande zondag speelt VVSB 2 de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk 2. Wordt een vroegertje, want de aftrap is om 10.00 uur. VVSB 2 is gewaarschuwd, want de bekerwedstrijd ging met 4 - 0 verloren!

Foto: Tino Stulen.

Aart de Jong

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »