VVSB 2 recht de rug

Geplaatst op, 28-10-2013Een beetje bewuste kop voor het verslag van VVSB 2 tegen RKAVV 2. Of er nu gewonnen, verloren of gelijk gespeeld wordt? Na een gespeelde wedstrijd is er één speler die steevast de gelauwerde tekst ‘VVSB recht de rug’ op de groepsApp van het tweede plaatst. Na de wedstrijd tegen RKAVV van afgelopen zondag eindelijk de terechte App. De speler in kwestie scoort een paar minuten voor tijd de zeer terechte 2 – 2. Zo wordt een 2 – 0 achterstand omgebogen in een gelijkspel, daar waar winst op zijn plaats zou zijn geweest.

RKAVV 2 – VVSB 2

Opstelling: Raimond Duivenvoorde, Jaap Aartman (80e min. Mats Warmerdam), Jos Duindam, Daan Oostdam, Tim Wijnands, Chris Kokkelkoren, Stefan Immerzeel (55e min. Ramon Hoek), Michael Schouten (35e minuut Rick Koeckhoven), Walter v/d Berg, Jelle Vleugel en Stijn van der Slot.
Reservedoelman: Vincent de Zwart

Het blijft een mooi gezicht zo ’s morgens vroeg. De twee busjes van Flexible Human Services rijden het sportpark op en de complete selectie stapt druppelsgewijs - in de nieuwe outfit van Mix Department Store – binnen. Handen worden geschud en men maakt zich op voor de wedstrijdbespreking. Het vlaggenschip gaat op weg naar Haaksbergen en het tweede gaat op weg naar RKAVV in Leidschendam. Buienradar geeft aan dat het droog zal blijven. De straffe wind waait dwars over het veld van RKAVV en beide jeugdige ploegen maken zich weer op voor een beladen potje voetbal, want dat zijn het altijd! Het spel golft redelijk op en neer, maar voetballend gezien maakt VVSB een betere indruk. Er dienen zich voor VVSB kleine mogelijkheden aan. Weer bij de eerste de beste uitval – ik beschrijf de negende minuut – wordt er een dieptebal door het centrum van VVSB verstuurd. Een speler van RKAVV is onderweg uit buitenspel en pikt plots de bal over van de doorgebroken medespeler. Helaas wordt dit niet opgemerkt door onze grensrechter en de speler schuift de bal onder Raimond door. Helaas, maar geen man overboord. In de 17e minuut passeert Stijn v/d Slot zijn tegenstander en zijn puntertje gaat voorlangs. Twee minuten later staat Jelle Vleugel oog in oog met de doelman, maar zijn lob verdwijnt over het doel. Alweer twee minuten later wordt er een prima aanval opgezet, waarbij Jaap Aartman goed doorschuift vanuit zijn backpositie. Een goede voorzet van Jaap volgt en Michael Schouten pegelt helaas in de handen/armen van de keeper.
In de 24e minuut krijgt Jaap Aartman zijn hoofd niet goed tegen een goed genomen corner. Michael Schouten moet er helaas in de 35e minuut met een enkelblessure het veld verlaten. Rick Koeckhoven neemt zijn positie in en toont zich een prima vervanger. De rust wordt zeer hoopvol met een 1 – 0 achterstand gehaald.

De tweede helft, met VVSB iets meer in de tegenwind, is bijna volledig voor VVSB. Na een paar minuten zet Stefan Immerzeel sterk door aan de rechterkant. Met een prima voorzet zet hij Stijn v/d Slot oog in oog met de keeper. Het ontbeert Stijn aan zijn altijd aanwezige koelbloedigheid en schiet tegen de keeper op. En dan doemt het SJC scenario weer op! De eerste uitval van RKAVV in de 74e minuut is weer direct raak. In de 82e gloort er weer hoop. Op 20 meter voor de RKAVV goal krijgt VVSB een vrije trap te nemen en een ingestuurde situatie volgt. Daan Oostdam speelt Walter v/d Berg strak in en de een twee volgt! Daan rond fraai af! Het kan nog steeds! Kort daarop volgt de terechte 2 – 2. Ditmaal is Stijn v/d Slot wel uiterst koelbloedig en schuift uit een lastige hoek zeer knap binnen. Stijn? VVSB 2 recht inderdaad de rug! Het is geen garantie, maar het vertoonde spel biedt vertrouwen voor de komende wedstrijden. De eerstvolgende is aanstaande zondag tegen het – volgens RKAVV – fysiek sterke Excelsior ’20.

Aanvang: 11.30 uur op veld vier! U komt toch ook!


Aart de Jong

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »