Parallel aan het vlaggenschip

Geplaatst op, 23-09-2013Helaas loopt het 2e elftal gelijke tred met het eerste elftal van VVSB. Ook in de derde wedstrijd tegen Quick uit Den Haag loopt het reserve elftal averij op.  De wedstrijd gaat met 1 – 0 verloren. Op basis van de tweede helft en zeker het laatste kwart was een gelijkspel rechtvaardig geweest, maar zo zit voetbal eenmaal in elkaar.

Opstelling:
Raimond Duivenvoorde, Jaap Aartman (75e min. Menno de Jong), Tim Wijnands, Jelle Vleugel, Jos Duindam, Rick Koeckhoven (25e min. Daan Oostdam), Steef Immerzeel, Chris Kokkelkoren, Stijn v/d Slot, Walter v/d Berg en August Geerlings (75e min. Aad Duivenvoorde).

Stond vorig jaar het nieuwe onderkomen van Quick nog volledig in de steigers, dit jaar zien we een schitterend multifunctioneel complex. Niet alleen voor de voetbalvereniging maar ook voor de kinderopvang/BSO en een ruimte waar leerlingen bijles kunnen krijgen. Wat nog wel is, is het hoofdveld wat door moet gaan als kunstgras, maar een vergelijk met de Groenoordhallen, waar ik menig zaalvoetbalpotje heb afgewerkt, kan met een gerust hart gemaakt worden. Dat de spelers van Quick 2 bekend zijn met deze harde ondergrond is af te lezen. VVSB 2 speelde slordig. Ballen die van de voet afspringen en een slordige passing brengen niet de noodzakelijke rust met zich met mee en moet er hard gewerkt worden om de bal te heroveren. Vooral in de voorste linie wordt veel balverlies geleden. In de opbouw speelt Quick meer secuur, alleen voor de goal van Raimond Duivenvoorde is de ploeg niet scherp. Daarbij is Raimond een prima ‘sta in de weg’.
Helaas moet Rick Koeckhoven na 25 minuten met een liesblessure eraf. Rick wordt vervangen door Daan Oostdam. Na ongeveer een half uur spelen krijgt Quick de grootste mogelijkheid. Een speler van Quick ontwijkt aan rechterkant de buitenspelval. Zijn voorzet gaat aan Raimond voorbij en bij de tweede paal lijkt de bal een eenvoudige ‘binnenloper’ te worden. De bal wordt echter langs de verkeerde kant van de paal tegen de boarding gewerkt. Na hard werken wordt de rust op 0 – 0 gehaald.

Vanuit een goede organisatie moet het toch mogelijk zijn om een succesje te behalen. Tot de 52e minuut gaat het goed. Vanuit een corner stompt Raimond, enigszins gehinderd, de bal half weg. De bal komt op kniehoogte voor een Quickspeler terecht. Zijn schot ketst via het zeer laagpolige tapijt richting dwarsligger. Na wat caramboles wordt hij door de langste Quickspeler binnen gekopt. VVSB krijgt na de goal wat meer grip op het spel. Een scherp uitgevoerde counter wordt ingezet door Chris. Zijn pass op Stijn v/d Slot wordt net naast gewerkt. In de 75e minuut een dubbele wissel. Menno de Jong wordt gebracht voor Jaap Aartman en Aad Duivenvoorde voor August Geerlings. Het inbrengen van Aad impliceert direct meer rust in het spel. Aad is een flegmatieke speler, die nauwelijks van de bal te krijgen is. Zijn balaanname en het bezighouden van de tegenstander betekent tevens dat linies beter kunnen aansluiten. Het laatste kwart was dan ook voor VVSB. Quick werd naar achteren gedrukt en dat leverde een aantal hachelijke momenten voor de goal. Veel corners mochten genomen worden zonder eindresultaat. In de 87e minuut een fraaie volley van Chris wordt met moeite gepareerd door de Quick keeper. Helaas wordt de daarop volgende mogelijkheid door Stijn v/d Slot net naast gewerkt.
Na drie gespeelde wedstrijden nog geen punt behaalt, maar ik ben er van overtuigd dat we niet lang hoeven te wachten voordat de eerste resultaten komen.
Wellicht aanstaande zondag!

VVSB 2 – Haaglandia 2
Aanvang: 11.30 uur!
Veld 4


U komt toch ook?

Aart de Jong

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »