Pijnlijke nederlaag VVSB 2

Geplaatst op, 18-09-2013VVSB 2 wordt met de neus op een oude voetbalwet gedrukt. Wie zelf verzuimt te scoren loopt het risico dat de tegenstander dit wel zal doen. In de 2e helft speelt VVSB 2 40 minuten op de helft van de tegenstander en creëert zeer veel kansen. Voor SJC is het vrouw en kinderen eerst. Toch loeren de Noordwijkers op die een of twee mogelijkheden. Vlak voor tijd voltrekt zich dit angstscenario en wordt de trekker keihard overgehaald. VVSB blijft met een kater achter!

Opstelling:
Vincent v/d Zwart, Jaap Aartman (76e min. Tim Wijnands), Maickel Ferrier, Daan Oostdam, Jos Duindam, Michael Schouten, Chris Kokkelkoren, Walter v/d Berg(60e min. August Geerlings), Jelle Vleugel en Stefan Immerzeel (83e min. Rick Koeckhoven).

Een wedstrijd tussen SJC en VVSB brengt altijd een extra dimensie met zich mee! “Je mag van iedereen verliezen, behalve van ….”
SJC komt scherper de kleedkamer uit. Uit een van hun eerste aanvallen is het direct raakt. Na 4 minuten een splijtende dieptepass door het hart van de VVSB verdediging staat, net als in de wedstrijd tegen Velo, een speler oog in oog met keeper Vincent de Zwart. Een strakke schuiver onder het lichaam door laat Vincent kansloos. Zijn we wakker? Na negen minuten wordt de keeper op de proef gesteld door een venijnig schot van Walter van de Berg. De keeper verwerkt de bal met gebalde vuist richting zijlijn. Langzaam aan zie je dat VVSB meer grip krijgt op de tegenstander. In de 13e minuut zet VVSB een prima aanval op. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant wordt bij de 2e paal door Stefan Immerzeel over de dwarsligger gewerkt.
In de 20e en 21e minuut is het Stijn die zijn directe tegenstander met een simpele voetbeweging achter zich laat. Zijn eerste schot verdwijnt in het zijnet en zijn tweede, uit een iets lastigere positie, wordt naast gewerkt. In de 34e minuut valt de terechte gelijkmaker. Een vrije trap komt via via, en wat lucky, bij de 2e paal terecht waar Maickel Ferrier goed opgesteld staat en de gelijkmaker binnenwerkt. De rust op 1 – 1 halen is een goede uitgangspositie voor de 2e helft. Toch overkomt het VVSB weer! Weer een strakke bal van achteruit in de 42e minuut wordt verkeerd beoordeeld en weer staat een SJC’er oog in oog met Vincent. De linksbuiten verschalkt onze keeper met een prima lob!

Je hoopt dat de lijn doorgetrokken wordt en dat gebeurde ook. Mooier kan niet, want bij de eerste de beste aanval is het Stijn v/d Slot die sterk doorzet aan de rechterzijde. Zijn strakke voorzet wordt door een eigen speler hard en hoog in het dak geschoten. Erop en erover? Daar is het wachten op! August Geerlings wordt voor Walter v/d Berg gebracht. Na enkele minuten is het bijna een droomstart voor August. Zijn schot wordt ternauwernood door de keeper tot corner verwerkt. In de 66e minuut speelt zich een enorme scrimmage af voor de goal van SJC. Tot driemaal toe worden inzetten van VVSB met veel kunst en vliegwerk van de doellijn verwerkt. In de 78e minuut is het weer Stijn die sterk doorzet en heeft ogenschijnlijk de mogelijkheid om zelf te schieten, maar verkiest de voorzet voor de inlopende Jelle Vleugel. Helaas krijgt hij het hoofd er niet goed tegenaan. Eenrichtingsverkeer en zelf niet scoren? Gevaar dreigt altijd en daar loert SJC op. Weer een opportunistische bal van achteruit komt voor de gevaarlijkste spits aan SJC zijde. Deze bedenkt zich geen moment en haalt vol uit. Deze volley verdwijnt over de keeper en de snel dalende bal valt op de lat! Nog twee momenten om te typeren dat, wanneer je zelf niet scoort dan? 
In de 79e minuut toont Michael Schouten zijn kwaliteiten door met een aantal mooie bewegingen verdedigend SJC op het verkeerde been te krijgen, inclusief de keeper. De goalie ligt al op de grond en de hoek ligt voor het uitkiezen. Michael schiet echter tegen het gestrekte been van de keeper. In 80e minuut een uitstekend genomen corner van Chris Kokkelkoren en Daan Oostdam kopt snoeihard richting goal, maar op Houdini achtige wijze wordt ook deze bal door de grabbelende keeper tot corner verwerkt. Hoeveel kansen heb je nodig? En dan is het wachten op dat ene moment waarop eigenlijk iedereen zat te wachten. Vlak voor tijd haalt SJC de trekker over! Weer een bal van achteruit die op waarde wordt geschat. Het moet gezegd? Een prachtige goal!

Aanstaande zondag speelt VVSB 2 in de bosjes van Pex tegen Quick 2 uit Den Haag. Weer een lastige tegenstander, maar met iets meer rust voor de goal van de tegenstander en meer scherpte in de verdediging kunnen resultaten niet uitblijven!
Aanvang: 10.30 uur.


Aart de Jong

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »