Valse start voor VVSB 2

Geplaatst op, 10-09-2013De goede overwinningen op DOSR en VUC in de beker zijn opstekers om met vertrouwen de competitiestart tegen de kampioen van het afgelopen jaar te beginnen. De wedstrijd opende spectaculair en er ontpopte zich een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor de toeschouwers. De voorsprong en de anschluss worden binnen een minuut weer teniet gedaan. Ook de leidsman op het veld speelde een cruciale rol, door onze grensrechter Dolf te laten staan en zo Velo de helpende hand te bieden. De Velo toeschouwer oordeelde eveneens ‘buitenspel’. 

Opstelling:
Vincent, Jaap (70e min. Menno), Maickel, Daan (46e minuut Jelle), Jos, Rick (75e Tim), Stefan (65e min.)August), Bart, Calvin, Walter en Mike K. 

Vanaf de aftrap is het een wedstrijd in hoog tempo, waarin VVSB het betere van het spel heeft, maar waarin Velo laat zien vlijmscherp om te kunnen schakelen waarin de strakke lange bal van achteruit voor veel verwarring zorgt. In de 3e minuut test Walter de keeper van Velo met een zeer strakke harde pegel. Deze keeper toont vanaf dat moment zijn kwaliteiten als keeper. De inzet van Walter wordt uitstekend gepareerd. Bij een van de vele sterke counters ketst een voorzet van Velo zijde via de paal weer het veld in. In de 18e minuut komt VVSB op voorsprong. Mike Koenders beschikt over een fluwelen traptechniek. Zijn goede strakke voorzet wordt op snelheid door Stefan prima beoordeeld en zijn kopbal lijkt in de kruising te verdwijnen. De keeper reageert katachtig en weet de bal nog uit het doel te werken. Calvin echter staat goed opgesteld en werkt binnen, 0 – 1. We veren op en maken de notitie. Blijdschap en aftrap aan Velo zijde. De vrouwelijk (stadion) speaker roept Stefan om als doelpuntenmaker en voordat we het weten wordt de 1 – 1 alweer omgeroepen. Vincent wordt een op een gelobd!
Het is me al snel duidelijk, dat de leidsman in deze wedstrijd weinig oog heeft voor de grensrechters. Hij fluit heel erg laat of laat de mannen gewoon staan. In de 37e minuut wordt een zeer terecht vlagsignaal van Dolf volledig genegeerd. De bank zit op een lijn en wij kunnen dus met eigen ogen aanschouwen dat het een 100 procenter is! Ook de achter ons zittende Velo supporters beamen dit. Weer staat iemand oog in oog met Vincent en is uiterst koelbloedig.
Het geloof in een goede afloop overheerst. Na de rust wordt Jelle gebracht voor Daan. Toch is het Velo dat in de 51e minuut wat lucky afstand neemt. Een speler van Velo probeert aan de rechterzijde zijn directe tegenstander te passeren en via een klutsbal met twee VVSB verdedigers komt deze toevallig weer voor zijn voet en vanaf de achterlijn volgt een voorzet op maat en wederom wordt deze op zeer koelbloedige wijze afgerond. Toch nog het geloof, want VVSB dringt aan. In de 66e minuut moet Jelle gedacht hebben “ik ga eens op avontuur” en slalomt door de verdediging van Velo. Binnen de zestien wordt Jelle neergelegd en er volgt de terechte penalty. Routinier Maickel rond zeer fraai af. De bal wordt uit de goal gegrist en snel op de middenstip gelegd. Een ezel stoot zich nooit aan dezelfde steen? VVSB wel! Vanaf de aftrap en over de linkerkant wordt de aanval opgezet. Tim glijdt weg en weer staat Vincent oog in oog met een speler van Velo na een vlijmscherpe steekbal! De stift volgt en weer hoor ik de dame door de speakers!  In de 79e minuut krijgt VVSB definitief de deksel op de neus! Een fraaie corner wordt evenzo afgerond. Een snoeiharde kopbal volgt! Een zeer geflatteerde uitslag, maar had toch nog wat hoger uit kunnen vallen. VVSB vol op de aanval en de counter van Velo. Vincent toonde op momenten zijn kwaliteiten! 

Aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen SJC en je weet? Van iedereen mag je verliezen, behalve tegen…..? 
Aanvang: 10.30 uur
Locatie: de Boekhorst

Aart de Jong

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »