VVSB 2 bekert verder

Geplaatst op, 01-09-2013

In een poule met Oliveo, DOSR en VUC heeft VVSB 2 overduidelijk aangetoond over de beste ‘papieren’ te beschikken. De eerste confrontatie met Oliveo eindigde nog onbeslist. Een potje voetbal waarin VVSB 2 zwaar bovenliggend is geweest. De tweede doordeweekse wedstrijd tegen DOSR 2 wordt zeer overtuigend gewonnen. Vandaag won VVSB 2 in een zeer sterke tweede helft met 4 – 1 van VUC 2. De uitslag had beduidend hoger kunnen uitvallen. 

Een maatje te groot!

De trainer van DOSR uit Roelofarendsveen laat zich aan het begin van de wedstrijd nog verbaal gelden, maar gaandeweg heeft ook hij wel in de gaten, dat tegen dit VVSB geen succes te behalen valt, ondanks het fysieke overwicht van de ‘Veners’. Voetbaltechnisch is VVSB 2 vele malen vaardiger. De wedstrijd wordt op 5 – 1 afgesloten. Met de rust staat de 4 – 1 al in het notitieblokje van de goed leidende ref! De tweede helft wordt er flink door gewisseld, zodat iedereen zijn speelminuten krijgt.
De aanloop naar deze doordeweekse wedstrijd verloopt onrustig. Spelers komen druppelsgewijs binnen, DOSR was nog eens de spelerspassen vergeten en er moet om 18.45 uur begonnen worden? Wie dit verzint moet toch (bijna) werkeloos zijn? Maar goed!
Na zeven minuten spelen ligt de eerste bal al in het mandje. Ramon (op verzoek van onze zeer gewaardeerde Rinus A., vanaf heden ook de achternaam) Hoek verstuurt vanaf de linkerkant een voorzet, die nog licht getoucheerd wordt door Bart van Eeden. Het is Stijn v/d Slot die snoeihard binnenwerkt. (zie foto). De 2 – 0 valt in de 20e minuut. Een uiterst knullig en eigen doelpunt! “Ze kunnen beter een hesje in de goal hangen”, aldus onze vlaggenist Dolf! Het tegendoelpunt valt kort daarop. De scheidsrechter geeft een corner. DOSR beschikt over heel veel lengte en deze corner oogt als een ingestudeerde. Een aantal ‘wolkenkrabbers’ nestelt zich in de zestien. De goed genomen corner zeilt over iedereen heen voorbij de 2e paal en daar staat een van de ‘krabbers’, die de bal binnen de vijf meter kopt en als een smash wordt deze door een ‘collega grootheid’ hard binnen gewerkt. DOSR gelooft er weer in? Dit is echter van hele korte duur, want in de 28e minuut is Calvin Koster die prima binnenkopt, na een dito aangesneden voorzet van Walter v/d Berg. Ik sta nog een aantekening te maken en de 4 – 1 ligt ook al binnen.
Van de linkerkant is het Ramon Hoek die met rechts over de keeper lobt. (Mona, kijk eens rechts van je?) In de 33e minuut valt Walter v/d Berg met een blessure aan de knie uit. Rick Koeckhoven komt voor Walter.

In de tweede helft wordt er stevig door gewisseld.
53e minuut komt August Geerlings voor Bart van Eeden.
61e minuut Steef Immerzeel vervangt Ramon
In de 73e minuut valt de 5 – 1. Een splijtende pass door het centrum van de DOSR verdediging brengt Stijn v/d Slot oog in oog met de keeper. De keeper is kansloos.
In de 75e minuut krijgt Tim Wijnands ook nog zijn speelkwartiertje en vervangt Daan Oostdam.
Jos Duindam, die een behoorlijke tik op zijn oog heeft gekregen en kampt met zwelling en blauwe uitslag, wordt in de 78e minuut naar de kant gehaald. Menno de Jong, die langzaam aan weer aan het terugkomen is, neemt zijn positie foutloos in!

Een briljante tweede helft tegen VUC
Ook in deze wedstrijd ploft na zeven minuten de bal achter de goalie binnen. Het is de eerste goed opgezette aanval. Een prima voorzet wordt door Stefan Immerzeel hard binnen geknikt. In de 13e minuut komt VUC op gelijke hoogte. Jaap Aartman speelt te slap in op Tim Wijnands. Een speler van VUC onderschept de bal en rond af. Het spel golft op en neer met rond de 30e minuut een aantal fraaie aanvallen. Altijd rond de 42e minuut besluiten Michael Kaptein en ondergetekende om de thee op te halen en om de kleedkamer te openen. Bij terugkomst staat VVSB met 2 - 1 voor. Inside information leert, dat Chris Kokkelkoren (ken je toch wel Rinus) een toegekende vrije trap heel snel heeft genomen waaruit August Geerlings de bal hoog in het dak rost. De thee!
Jaap Aartman maakt plaats voor routinier Maickel (goed geschreven?) Ferrier. Wat een rust straalt deze man nog uit. Loopt geen meter teveel, maar weet wel precies waar hij moet staan of naartoe moet lopen. In de 65e minuut komt Ramon Hoek voor Stefan Immerzeel. In die minuut is het al direct raak en is het bijna Ramon die de vernietigende eindpass op zijn pantoffel heeft. Ramon komt na een prima steekpass oog in oog met de keeper te staan. De keeper weet zijn knuisten er nog tegenaan te zetten, maar Stijn v/d Slot haalt de trekker over. In de 71e minuut komt Menno de Jong voor Tim Wijnands. Jos Duindam schuift op naar rechts. Chri Kokkelkoren loopt nog net geen klaplong op, want een zeer strak verstuurde trap wordt op geweldige wijze door de man van de wedstrijd met de borst gecontroleerd. Het geluid van een snel leeg persende blaasbalg is hoorbaar. Zijn aansluitende trap wordt nog gepareerd. Het is weer Stijn v/d Slot die hier als de kippen bij is en de 4 - 1 staat op stok! In de 87e minuut wordt Stijn nog ten val gebracht in de zestien. Het is terecht dat Chris zich over de bal ontfermt. Vol zelfvertrouwen legt hij de bal op de stip. Iedereen gunt hem die goal, maar wordt helaas gemist.
Een voor de toeschouwers aantrekkelijke wedstrijd met een zeer overheersend VVSB in de 2e helft.
Komende zondag gaat het echte werk beginnen. Een pittige openingswedstrijd tegen de kampioen van het afgelopen seizoen VELO uit Wateringen.
Aanvang: 10.30 uur.
Foto's Tino Stulen

Aart

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »