VVSB 2 kansloos ten onder

Geplaatst op, 05-02-2013Na de nuttige, en met 4 – 0 winst afgesloten, oefenwedstrijd tegen RCL 2 staat op zondagochtend een flinke kluif op de rol. Westlandia 2 is en heeft een doorgewinterde ploeg die het afgelopen seizoen ook algeheel landskampioen is geworden. De eerste twintig minuten golft het spel op en neer. VVSB speelt in deze fase zeer strijdbaar, compact en weet het spel van de Naaldwijkers te ontregelen.

In aanvallend opzicht echter heeft VVSB zeer weinig in te brengen, omdat VVSB niet in staat is om de bal in de ploeg te houden om daarmee aan vertrouwen te winnen. Het spel is slordig en onrustig.
In de 23e minuut krijgt Westlandia een corner. Deze wordt slecht ingebracht. De meest ervaren speler, Joost van Schie, kaatst de bal terug richting de corner en de vervolgens goed indraaiende bal wordt door een volledig vrijstaande speler van Westlandia bij de 2e paal ingekopt.
In de 40e minuut krijgt VVSB weer een teleurstelling te verwerken. Een voorzet lijkt ten prooi te vallen aan keeper Raimond, maar helaas glipt de bal uit zijn handen. Een alerte Westlandiaan kopt de bal over de verdediging heen en beland in het lege doel.
In de 62e minuut valt het doek volledig. Een dieptepass door het hart van onze verdediging brengt een Westlandiaan oog in oog met Raimond en tekent de 0 -3 aan. We moeten constateren, dat VVSB 2 op het technisch- en tactische vlak is afgetroefd, maar deze wedstrijd is wel weer een mooi leerproces gebleken.
Snel vergeten en opladen voor de wedstrijd tegen HBS 2 van aanstaande zondag. Carnaval vieren met drie punten in de knip is het goed toeven in het Carnavaleske Hart van de Bollenstreek.

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »