VVSB JO17-1 haalt kampioenschap binnen

Geplaatst op, 06-05-2017Het eerste elftal van de jongens onder de 17 van VVSB is kampioen geworden in de 1e Klasse. Door een overtuigende 4-0 thuiszege op Rohda 76 is het team van trainer Eugene Vijlbrief niet meer te achterhalen.  Daarmee hebben zij promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen, wat natuurlijk groots gevierd moest worden.

De Noordwijkerhouters begonnen sterk aan het seizoen 2016-2017 met 18 punten uit de eerste 6 volledig gespeelde wedstrijden.  Onder andere UVS, RCL en ook SJC werden aan de zegekar gebonden. De tweede wedstrijd van het seizoen werd echter niet gewonnen, maar ook niet in één keer uitgespeeld. Uit bij Meerburg brak Rik van der Werf bij een 0-1 stand zeer ongelukkig zijn been. En dat terwijl hij net was hersteld van een beenbreuk. De wedstrijd, die op een latere datum werd uitgespeeld, eindigde uiteindelijk in 2-2. Hiermee was de grootste concurrent voor de titel bekend. Na 8 speelrondes was het gelijkspel tegen Meerburg het enige puntverlies voor de Bavo, waarmee de eerste periodetitel naar de Boekhorst ging.

De tweede periode van dit jaargang verliep iets minder soepel. Op Sportpark Broekvelden was VVSB niet opgewassen tegen de stootkracht van Rohda’76 en werd er met 4-1 verloren. Thuis op de Boekhorst was Meerburg wederom een sta-in-de-weg voor de paarsgelen. Door de drie punten mee te geven naar Zoeterwoude, kwam Meerburg op gelijke hoogte op de ranglijst. Na 13 wedstrijden te hebben gespeeld, hadden beide elftallen een puntenaantal van 31. Gelukkig herpakte VVSB JO17-1 zich snel met een eenvoudige overwinning op SVC’08 en een zeer belangrijke 1-2 uitzege bij SJC.

In de derde periode leken zowel VVSB als Meerburg onverslaanbaar te zijn. Lange tijd zag het er naar uit dat beide elftallen in een beslissingswedstrijd uit zouden moeten gaan maken wie zich tot kampioen mocht gaan kronen. Vier wedstrijden voor het einde bezweek Meerburg echter onder de druk. In Zoeterwoude wisten zij niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel tegen Rohda’76. De week daarna zakte de grote concurrent van VVSB zelfs volledig door het ijs door met 3-0 te verliezen van RCL. Doordat de Noordwijkerhouters wel hun wedstrijden in winst wisten om te zetten, werd de thuiswedstrijd tegen Rohda ’76 omgedoopt tot kampioenswedstrijd. Bij een overwinning zouden de paarsgelen voldoende punten hebben behaald om het ereschavot te mogen betreden.

Alles was dan ook in het werk gesteld om zaterdag 22 april 2017 te veranderen in een dag om niet snel te vergeten. Zowel de spelers, de technische staf, als de ouders en familieleden kwamen goed voorbereid naar Sportpark de Boekhorst. Onder begeleiding van muziek en luid applaus betraden de hoofdrolspelers het speelveld. De spanning werd al snel na het eerste fluitsignaal omgezet in doelpunten. Maarliefst vier keer wist VVSB het net te vinden en werd de doelpuntenmaker door de stadionspeaker omgeroepen. Na het laatste fluitsignaal was de 4-0 overwinning en daarmee de titel een feit. De schaal werd uitgedeeld, de champagne ontkurkt en al snel lagen de kersverse kampioenen traditiegetrouw in de modderige sloot. Het feest werd vervolgens doorgezet in de kleedkamer en kantine. De middag werd afgesloten met een rondrit door het dorp en de rest van de streek. Want iedereen mag weten dat VVSB JO17-1 de trotse kampioen is van het seizoen 2016-2017!

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »