Geplaatst op, 11-04-2017

VVSB JO19-1 heeft het kampioenschap in de eerste klasse veroverd! Na de degradatie van vorige seizoen maken zij het verloren gegane terrein dus meteen goed! Een puike prestatie dus van trainer Fred Filippo, leider Erik Verwer en de selectie van het hoogste jeugdelftal. Circa 250 toeschouwers waren afgelopen zaterdag getuige van een bijzonder spannend duel tegen DoCoS JO19-1, een van de twee ploegen die nog roet in het eten zouden kunnen gooien. Samen met Quick Boys JO19-2 stond DoCoS, met nog drie wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, negen punten achter op de trotse koploper. VVSB had aan een punt tegen DoCoS dus voldoende en die kwam er! En hoe…..
Het duel begon nerveus aan beide kanten en in de eerste helft werd er dan ook niet gescoord. Na rust kroop DoCoS uit zijn schulp en kwam in de 54 minuut op voorsprong door middel van een schitterende vrije trap. Nu moest VVSB komen en dat gebeurde ook. De druk op het doel van DoCoS werd opgevoerd en een paar minuten voor tijd werd in een scrimmage twee maal de lat geraakt! Zou het dan toch mis gaan? Nee dus! Wat daar was, diep in de blessuretijd, Justus Katerberg! Hij werd aangespeeld in de 16 meter en wist met een heerlijk schot de kruising te vinden!  Het shirt ging uit en heel de ploeg dook boven op de doelpuntenmaker! De scheids liet nog wel aftrappen maar floot eigenlijk vrij direct daarna voor het eindsignaal. 1-1 en de titel ging naar de mannen in het paasgeel! Wat volgde was een totale ontlading! Blije spelers en begeleiding en terecht! Na de champagne en de bloemen volde een frisse kampioensduik in de kampioensvijver! Ook trainer Fred moest er aan geloven!
Mannen, gefeliciteerd! 15 overwinningen, drie gelijke spelen: de terechte kampioen! Nu de competitie nog even ongeslagen uitspelen en op naar de Hoofdklasse! Om daar te blijven uiteraard! Paarsgeel komt er aan, de Hoofdklasse is alvast gewaarschuwd!
Gelukkig hebben we de foto’s nog: zie VVSB JO19 kampioen

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »